Analiza de impact socio-economic
Se consideră că infrastructura de cercetare va fi vitala pentru a sprijini rezolvarea unor provocări economice şi sociale. IC devine o parte intrinsecă a ciclului economic şi va fi privita ca investiţie strategica şi ca factor de inovare, influenţând în mare măsură nu numai economiile locale, dar şi contribuind la competitivitatea naţională şi globală.
Securitatea alimentară, agricultură și silvicultură sustenabile, cercetare marină, maritimă și de interior a apei, precum și bioeconomie;
Resursele genetice conservate in banca ce vor fi livrate in vederea multiplicarii in productie vor contribui la siguranta alimentara, fiind libere de boli si daunatori, adaptate la conditiile pedoclimatice specifice, cu recomandari tehnologice pe zone si microzone. Totodata productiile obtinute sunt mult mai sigure si de calitate superioara cu impact direct asupra sigurantei si securitatii alimentare.
Infrastructura de cercetare isi propune sa reabiliteze creatiile biologice valoroase care au constiuit adevarate brand-uri pentru consumatori, procesatori cat si pentru lumea stiintifica nationala si internationala.